Matchverslag: Full Hasselt - ZVK Eisden Dorp

In een goed gevulde Alverberg kregen wij Eisden dorp op bezoek, een derby waar iedereen naar uit keek! Hasselt en Eisden begonnen rustig aan de wedstrijd met weinig kansen. De wedstrijd werd intensiever, hogere tempo en meteen kansen voor beide teams. Het was Eisden die eerst op voorsprong kon komen. Het ging van kwaad naar erger voor onze jongens. Individuele fouten, veel balverlies en slordig voetbal zorgde ervoor dat Eisden de 0-2 en 0-3 kon prikken. Onze jongens bleven knokken en door een slecht weggewerkte bal van Eisden kon Sven Sleypen de aansluiting maken. De 1-3 bleef niet lang op het scorebord, het werd snel 1-4. Hasselt probeerde de draad terug op te nemen, maar een goed verdedigend Eisden kon Hasselt van kansen weghouden. Een sterk spelende Zidane kon nog voor de rust de 2-4 binnentikken.

Hasselt kwam in de 2de helft scherper uit de kleedkamer! Een gedreven Hasselt kon de weg naar het doel niet vinden na enkele mooie aanvallende acties. Eisden bleef georganiseerd spelen en kon nog zelfs de 2-5 binnentikken. Hasselt bleef niet bij de pakken zitten, door een goed blok van Eisden moest coach Petros risico’s nemen en begon met vliegende keeper te spelen! Na veel kansen kon Hasselt toch nog de 3-5 maken (Kenneth Vanderheyden). Door een man meer situatie kreeg Hasselt meer ruimte en kreeg kansen. Nick van Kort kon nog 1 min voor tijd de 4-5 binnen trappen, maar dit was niet voldoende. Een zuur verlies!
De beloften wonnen weer sterk hun wedstrijd en pakken een 9 op 9! Chapeau voor onze beloften!